В Києві ініціювали Міжнародний трибунал над Путіним

gusi-gaaga

В неділю, 20 лютого 2022 року, в день пам’яті Героїв Небесної Сотні та початку російської агресії на Майдані Незалежності під час брифінгу громадські активісти та правозахисники оголосили про створення Ініціативної групи #PunishPutin, яка покликана покарати режим Путіна.

Ініціативна група, разом з союзниками, зробить все можливе для того, щоб винести беззаперечні свідчення злочинів Путіна на суд міжнародного трибуналу – заявив

Йосиф Зісельс, радянський дисидент і політв’язень, член Стратегічної Ради Руху опору капітуляції. Представники кримськотатарського народу підготували юридичну кваліфікацію щодо продовження акту геноциду кримськотатарського народу з початком окупації Криму в 2014-му році, повідомив Ескендер Барієв, український кримськотатарський політик. А єдиним меседжем, який має бути провідним для всього світу це покарання воєнного злочинця, який тероризує світ – сказав Андрій Левус, ексзаступник Голови СБУ.

Також було зачитано звернення від імені Уряду Ічкерії про підтримку України та готовність долучитися до ініціативи з покарання Путінського режиму.

Учасники брифінгу констатували, що діяльності Путіна на посаді президента Російської Федерації підпадає під всі визначення Римського статуту Міжнародного кримінального суду:

– Геноцид

– Злочини проти людяності

– Воєнні злочини

– Злочини агресії

В брифінгу взяли участь:

– Андрій Левус, ексзаступник Голови СБУ, 2014 рік. Член Координаційної Ради Руху опору капітуляції.

– Віктор Ягун, український військовий і громадській діяч, генерал-майор Служби безпеки України.

– Йосиф Зісельс, радянський дисидент і політв’язень, член Стратегічної Ради Руху опору капітуляції.

– Ескендер Барієв, український кримськотатарський політик, голова правління Кримськотатарського ресурсного центру, голова управління з правових питань та закордонних справ Меджлісу кримськотатарського народу.

– Андрій Юсов, Координаційної Ради Руху опору капітуляції.

Андрій Левус наголосив на тому, що деякі європейські країни обрали тактику покарання жертви агресії, а не самого агресора – путінську Росію. Але єдиним меседжем, який має бути провідним для всього світу це покарання воєнного злочинця, який тероризує світ.

Віктор Ягун нагадав, що реальне вторгнення відбулось набагато раніше офіційної дати – 20 лютого. Адже за часів правління Януковича співробітники ФСБ контролювали більшість українських силових відомств. І те, що росіянам не вдалось зробити в Україні, вони реалізували в сусідній Білорусі.

Йосиф Зісельс заявив, що Ініціативна група, разом з союзниками, зробить все можливе для того, щоб винести беззаперечні свідчення злочинів Путіна на суд міжнародного трибуналу.

Ескендер Барієв розповів, що представники кримськотатарського народу підготували юридичну кваліфікацію щодо продовження акту геноциду кримськотатарського народу з початком окупації Криму в 2014-му році.

На брифінгу було зачитано заяву уряду Вільної Ічкерії. Представники Ічкерії запевнили українську громадськість, що повністю підтримують ініціативу «PunishPutin» і готові до спільних дій.

На завершення Андрій Юсов закликав всіх пострадавших від дій режиму Путіна звертатися до Ініціативної групи та надавати докази.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа