В Києві історики говоритимуть про українських в’язнів нацистських концтаборів

Український інститут національної пам’яті запрошує на подіумну дискусію «Українські в’язні нацистських концтаборів: історія і пам’ять», присвячену Міжнародному дню визволення нацистських концтаборів.

8 квітня 2015 р.

12.00

Меморіальний комплекс «Національний музей історії

Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років»

(м. Київ, вул. Лаврська, 24, експозиційний зал № 7)

В дискусії йтиметься про систему концтаборів нацистської Німеччини та українських в’язнів. Науковці, зокрема, підніматимуть питання про те, скільки було українців в нацистських концентраційних таборах, і що ми про них знаємо, а також обговорять практики та перспективи вшанування пам’яті українських в’язнів.

Доповідачі: Марина Дубик, к.і.н., старший науковий співробітник Інституту історії України НАНУ; Тетяна Пастушенко, к.і.н., старший науковий співробітник Інституту історії України НАНУ; Вікторія Яременко, к.і.н., співробітник Українського інституту національної пам’яті.

Модератор:Віталій Нахманович,провідний науковий співробітник Музею історії м. Києва.

В рамках дискусії буде презентовано книжку австрійського історика Матіаса Кальтенбрунера, докторанта колегіуму «Галичина» при Віденському університеті, «Втеча з «блоку смерті» Масове повстання радянських офіцерів у 20-му блоці концтабору Маутгаузен та «полювання на зайців у Мюльфіртлері».Передумови, наслідки, переосмислення».
Організатори: Український інститут національної пам’яті, Меморіальний комплекс «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років», Інститут історії України НАН України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа