В Криму вже два дні працює місія Ради Європи

Місія Ради Європи вже два дні працює в тимчасово окупованому Криму. Про це повідомила в себе на сторінці у Facebook народний депутат Ірина Геращенко.

«У своєму виступі в ПАРЄ Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд поінформував, що спеціальна місія РЄ, мета якої – моніторинг ситуації з порушенням прав людини в Криму, вже два дні працює на анексованому півострові», – сказала Ірина Геращенко.

Вона також зазначила, що звернулася до Генсека РЄ щодо його бачення ролі РЄ і ПАРЄ в поверненні Криму під український суверенітет, відновлення територіальної цілісності України, захисту прав людини.

«Як ми маємо активізувати наші зусилля, аби відновити суверенітет України – країни, члена РЄ? Відповідь Генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда була дипломатично розмитою: що зараз працює місія, її висновки стануть матеріалом для напрацювання подальших дій. Він підкреслив, що позиція РЄ і ПАРЄ щодо Криму залишається незмінною, заявленою в попередніх резолюціях про незаконну анексію», – повідомила Геращенко.

Вона також додала, що Україна налаштована активніше використовувати всі міжнародні майданчики задля вирішення питання Криму.

«Це обов’язок всього світу – шукати відповідь щодо відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, передачі Криму під український суверенітет», – підкреслила Ірина Геращенко.

Джерело: поштова розсилка Верховної Ради

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа