В Криму вшанували пам’ять Героїв Крут

29 січня в Сімферополі активісти національно-демократичних організацій Криму організували заходи присвячені Дню пам’яті Героїв Крут.

Мітинг пам’яті традиційно відбувся біля пам’ятника Т.Г.Шевченка.

День Героїв Крут – це пам’ять про трагічні події, що сталися в січні 1918 року, коли 300 молодих українських хлопців – курсантів, студентів, гімназистів, виступили на захист столиці України Києва від 4-тисячної більшовицької армії і загинули в нерівному бої біля залізничної станції Крути, що на Чернігівщині. Це трагедія, коли гинуть молоді люди. Але це й приклад величі українського духу, самопожертви, відданості національній ідеї, мужності та патріотизму.

Саме ці якості повинні слугувати українцям і сьогодні.
В резолюції , що була прийнята учасниками мітингу, зокрема , говориться:
«Від нас, свідомих українців , залежить аби духом героїв, що полягли під Крутами в героїчному бою та їх послідовників на всіх полях битви за Свободу Української Вітчизни, були пройняті всі сучасні і майбутні покоління українців. Бо тільки це є запорукою нашої національної Свободи!»

На завершення всі учасники мітингу пройшли до приміщення Української Православної Церкви Київського Патріархату, в якій з благословіння архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента відбулася панахида по загиблим молодим воїнам під Крутами .
Своєю акцією учасники продемонстрували вірність українській національній справі.
В заході прийняли участь активісти кримських організацій політичних партій КУН, УНП, «Наша Україна» та громадських організацій.

29 січня 2011 року, м. Сімферополь, АР Крим

На світлині: панахида по загиблих героях Крут

Прес-служба ГО «Українська Громада Криму», [email protected]

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа