В Криму в українських біженців забирають паспорти

У громадян України які виїжджають у Крим в обмін на допомогу в розселенні і працевлаштуванні Федеральна Міграційна Служба забирає паспорт громадянина України. Замість паспорта їм видають “довідку” про те що вони є біженцями. Лише наявність такого документа дозволяє громадянам України перебувати в Криму більше 90 днів. Отримати свій паспорт назад можна тільки обмінявши його на “довідку”. Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook кримська журналістика Анна Андрієвська

“Переселенцям зі східних областей України, які вирішили їхати в Крим, місцева «влада» надає допомогу в розселенні, працевлаштуванні і т. д. тільки за однієї умови – люди повинні звернутися у ФМС і обміняти свої українські паспорти на довідку про те, що вони є біженцямі.
Тільки на підставі цієї довідки вони мають право перебувати на території «російського Криму» довше 90 днів, а також отримати вид на проживання, житло, сприяння в працевлаштуванні і т. д.

Важливо не тільки те, що це рабський принцип, а те, що переселенців тим самим змушують порушувати законодавство України, яке забороняє передачу паспортів третім особам.
Паспорт кожен переселенець може повернути тільки в тому випадку, якщо захоче повернутися назад звідки приїхав – в обмін на ту довідку, яку отримав у ФМС. “, – йдеться в повідомленні.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа