В Комітеті охорони здоров’я ВРУ хочуть узаконити капеланів у лікарнях

21 депутат Верховної Ради пропонують дозволити священнослужителям здійснювати свою діяльність в установах охорони здоров’я. Про це йдеться в законопроекті №4987 про внесення змін до Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» (впровадження душпастирської опіки у сфері охорони здоров’я). Про це повідомила прес-служба народного депутата, голови Комітету з питань охорони здоров’я Ольги Богомолець.

«Законопроект пропонує прописати в законодавстві термін « пастирська опіка », тобто діяльність в медустановах священнослужителів (капеланів), уповноважених релігійними організаціями, статути яких зареєстровані в установленому законом порядку, спрямована на забезпечення релігійних і духовних потреб пацієнтів, членів їх сімей, а також працівників медустанов », – зазначила один з авторів законопроекту Ольга Богомолець.

«Для координації пастирської опіки Міністерство охорони здоров’я створює дорадчий орган – пастирську раду, до складу якої включаються представники зацікавлених релігійних управлінь і центрів», – додала вона.

Священнослужителі можуть здійснювати свою діяльність на волонтерських або громадських засадах. Медзаклади мають право приймати на роботу священнослужителів, які пройшли спеціальну підготовку, відбір та уповноважені релігійними організаціями. Порядок спеціальної підготовки і діяльності, права та обов’язки священнослужителів визначаються положенням, яке затверджує Міністерство охорони здоров’я, – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

З пошти, Received: from webmail.uh.ua (webmail.uh.ua [93.190.43.23]); Tue, 19 Jul 2016 12:34:26 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа