В Казахстані судять бойовика за участь в незаконих формуваннях ЛНР

У Сариаркінскому районному суді № 2 Астани почався розгляд по кримінальній справі відносно 30-річного казахстанця Євгена Вдовенка, учасника збройного конфлікту в Україні.
“Брав участь у боях, застосовував зброю, здійснював охорону блокпостів, патрулював місто Луганськ, а також виконував інші доручення. Таким чином, Вдовенко, будучи громадянином РК, умисно та неправомірно брав участь у збройному конфлікті, в бойових діях на території іноземної держави, тобто вчинив злочин, передбачений статтею 162-1 (участь в іноземних збройних конфліктах) Кримінального кодексу РК (…) без ознак найманства “, – зачитав обвинувальний висновок прокурор Даурен Ашимов на засіданні суду в п’ятницю.

Державний обвинувач розповів, що після травневих подій в Одесі Вдовенко прийняв рішення виїхати на Україну для надання допомоги ополченцям. У соціальній мережі “Вконтакте” він зв’язався з невстановленими слідством особами. 25 травня Вдовенко виїхав поїздом з Астани в Уральськ. Потім перетнув кордон, доїхав до Самари, а звідти до Ростова-на-Дону.

За словами Ашимова, у складі групи близько 30 осіб під керівництвом невстановленої особи на прізвисько Філін навмисно і незаконно перетнув російсько-український кордон. У Луганській області Вдовенко пройшов курс початкової військової підготовки.

У суді обвинувачений визнав свою провину частково і заперечує будь-якої умисел у вчиненні злочину.

Джерело: http://news.nur.kz/344909.html

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа