В Ізраїлі затримали Мельниченка

У середу, 30 листопада, о 16:37 ізраїльська поліція на вимогу українських спецслужб затримала екс-майора Управління Держохорони Миколу Мельниченка. Майора незабаром відпустили.
Микола Мельничнко повідомив, що підставою для його затримання стало оголошення його в розшук через Інтерпол на вимогу СБУ.
Мельниченко пояснив, що українські спецслужби надали ізраїльським інформацію про те, що він може здійснити замах на Президента України Віктора Януковича, який перебуває в Ізраїлі з державним візитом, у разі зустрічі з ним. Мельниченко мав намір передати Януковичу “важливі документи, які допомогли б істотно знизити рівень корупції в Україні, повернути державі десятки мільярдів вкрадених коштів, а також викрити “відступників” у спецслужбах”.
У готелі “Девід Цитадель”, де зупинився Янукович, Мельниченко забронював номер. По прибуттю до готелю, Мельниченка зустріла група з близько 15 осіб. Один з них назвався поліцейським Дімою. Мельниченка відвезли до поліцейського відділку, де він пробув кілька годин.
Мельниченко заявив, що поліція Ізраїлю не має до нього жодних претензій і тому згодом його відпустили. Зі слів колишнього майора, у поліції визнали, що Україна їх “підставила”.

Джерело: Кореспондент

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа