В Ізраїлі створили петицію щодо передачі Patriot Україні

Громадяни Ізраїлю звернулися до представників уряду своєї країни із закликом передати виведені з озброєння комплекси Patriot Україні.

Текст петиції з можливістю голосування оприлюднено в мережі.

На офіційному сайті ЦАХАЛ та в ізраїльських медіа зʼявилася інформація, що Ізраїль відмовляється від використання системи протиповітряної оборони MIM-104 Patriot на користь вітчизняних систем David’s Sling.

У зв’язку з цим громадяни запустили петицію та опублікували звернення до прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху та до чинного міністра оборони Йоава Ґаланта з проханням розглянути передачу систем Patriot Україні.

«У зв’язку з тим, що ЦАХАЛ знімає з озброєння ВПС ракетний комплекс Patriot, ми, громадяни Ізраїлю та представники єврейської громади України та світу, просимо уряд Ізраїлю, прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, міністра оборони Йоава Галанта і депутатів Кнесету ухвалили чітке рішення передати Україні ЗРК MIM-104 Patriot.

З моменту вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року ми були свідками щоденного повітряного тероризму проти громадян України, яких холоднокровно вбиває безжальний російський уряд. Іран і Росія посилюють постачання зброї терористичним організаціям, нарощують співпрацю в розробці та застосуванні нетрадиційної зброї проти людства та допомагають одне одному з метою знищення наших країн. Цілком доцільно, щоб ми також об’єднали сили, побудували міцний альянс і підтримували одне одного через передачу технологій, розвиток ресурсів знань і міжнародну адвокацію», — ідеться у зверненні.

Виведення з озброєння систем Patriot

Повітряні сили Ізраїлю мають намір попрощатися зі своїми застарілими системами протиракетної оборони Patriot найближчими місяцями, замінивши батареї на сучасніші засоби протиповітряної оборони.

У лютому ПС Ізраїлю заявили, що перебувають у процесі зняття з озброєння кількох батарей Patriot, також відомих у країні під назвою Yahalom. Особовий склад комплексів пройде перепідготовку на інші системи.

«Наразі ми перебуваємо у процесі скорочення [кількості] батарей, доки всі системи не будуть виведені», — заявив начальник 138-го батальйону групи протиповітряної оборони, котра має на озброєнні батарею Patriot.

У виданні наголошують, що «наразі незрозуміло, що станеться з батареями Patriot, які дуже потрібні Україні, що прагне захистити своє небо від російських ракет».

У своїй статті дня «Мілітарний» детально проаналізував стан Повітряних сил Ізраїлю, нарахувавши сім систем на озброєнні країни, щонайменше чотири з яких перебувають у боєготовому стані. Це повноцінні батареї Patriot у версії PAC-2.

На початку 2000-х років батареї та їхні радари AN/MPQ-53 пройшли комплексне оновлення та інтеграцію в них сучасніших ракет GEM-T, адаптованих для перехоплення балістичних ракет.

Джерело: Мілітарний

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа