В Івано-Франківську пройшла конференція про державність і націоналізм

26-27 червня в Івано-Франківську пройшла наукова конференція з міжнародною участю на тему «Держава у теорії і практиці українського націоналізму», організована Асоціацією політичних наук України, Науково-дослідним інститутом українознавства МОН України, Інститутом політичної освіти ВО «Свобода», Центром Національного Відродження та Інститутом гуманітарної підготовки та державного управління ІФНТУНГ. Це вже шоста з черги конференція, проведена в рамках дослідницького циклу «Ідеологія українського націоналізму на сучасному етапі розбудови української держави».

Ініціатором проведення конференції традиційно виступив кандидат історичних наук Олександр Сич. Метою конференції є залучення широкого кола науковців щодо обговорення ідеологічних націоналістичних підстав розбудови української держави.

Дослідники з різних куточків України розглянули та обговорили проблемні аспекти розбудови сучасної української держави в умовах комплексу внутрішньо системних та зовнішніх викликів, що постали перед українським суспільством після Революції Гідності та внаслідок російської військової агресії.

Прикметно, що більшість учасників конференції представляли наукові заклади Києва та східних і південних регіонів України.

Захід був приурочений до чергової річниці проголошення у Львові Акту відновлення української державності 30 червня 1941 року.

Василь БЕРЕЗА, УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа