В Хорватії розбився розвідувальний безпілотник Ту-141 «Стриж»

Ту-141 «Стриж»
Прем’єр-міністр Андрій Пленкович розповів про літак, який розбився минулої ночі у Загребі.
Як повідомлялося, окрім частин літака, знайшли два парашути. Експерти з військової авіації зазначили, що об’єктом може бути розвідувальний безпілотник Ту-141 «Стриж».
– За наявною у нас інформацією, це літак російського виробництва. Ми не знаємо, чи був він у володінні російської чи української армії. Він потрапив у повітряний простір Хорватії з боку Угорщини, а за словами прем’єр-міністра Орбана, він потрапив до Угорщини з боку Румунії, – сказав прем’єр-міністр Пленкович у заяві на вході на саміт ЄС у французькому Версалі.
Як повідомив міністр оборони Хорватії Маріо Баножич, згідно зі зібраними наразі даними, це був безпілотний літак військового типу, який увійшов у повітряний простір Хорватії зі сходу на захід, тобто з повітряного простору Угорщини, зі швидкістю 700 км/год на висоті 1300 м.
– Чому це сталося, чи то була помилка, чи то було втрачено контроль, наразі ми не можемо з упевненістю підтвердити, – сказав прем’єр-міністр.
– Ми знаємо, що він кілька хвилин пролетів над Хорватією, а потім розбився в Загребі, – сказав Пленкович.
Він зазначив, що пощастило те, що літак не впав на будівлю чи будинок і ніхто не постраждав.
Прем’єр-міністр наголосив, що з українською стороною зв’язалися, щоб перевірити, чи є у неї будь-яка інформація про подію та інформація про те, як літак дістався аж до Загреба. – У будь-якому випадку всі докладатимуть усіх зусиль, щоб якомога швидше визначити причини прибуття та падіння літального апарату в Загребі, – сказав Пленкович.
Триває розслідування для встановлення всіх обставин події.

Балканський оглядач

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа