В Херсоні навчанням студентів керує прихильник “Окупаційного міра”

press_1_html_1e57bd63В.о. ректора Херсонського державного університету Олександр Ходосовцев, який нещодавно опинився в центрі скандалу з утиском прав студентів, за влади Януковича був адептом Руского міра. За його сприяння в ХДУ було відкрито «Рускій центр» (разом з тодішнім мером-регіоналом В.Сальдо), який працював при сумно відомому фонді «Рускій мір», створений Путіним для поширення сепаратизму на пострадянських теренах.

«17 мая 2012 года состоялось открытие 84-го в мире и восьмого на Украине Русского центра. Центр Открыт на основании Соглашения о совместной деятельности между Фондом «Русский мир» (РФ, Москва) и Херсонским государственным университетом (Украина, Херсон). На торжественном мероприятии присутствовали мэр Херсона Владимир Сальдо, ректор Херсонского государственного университета Александр Ходосовцев, представители исполнительного комитета Херсонского городского совета, Херсонской областной государственной администрации, Генерального консульства Российской Федерации в Одессе, сотрудники, преподаватели, студенты вуза, а также представители печатных и электронных СМИ», – така інформація знаходиться на сайті ХДУ в розділі «Рускій центр».

Сайт Руского культурного центра імені Пушкніа – http://ruskherson.org.ua – також повідомляє, що «Рускій центр» в ХДУ регулярно проводить круглі столи щодо співпраці між Україною і РФ та підтримки «руской культури» на території Херсонської області.

Є закоренілі сепаратисти і серед керівників середніх навчальних закладів Херсонської області. Так, директор гімназії № 1 районного центру Білозерка Власюк Антон Іванович в березні 2014 року разом з представниками місцевого райкому КПУ збирав підписи на підтримку введення військ в Херсонську обл.

Крім того, на директора неодноразово скаржилися батьки гімназистів, мовляв, грубий, ненавидить дітей. Наприклад, мати одного з школярів зізналася, що її сину, який пропустив декілька занять через хворобу, Власюк заявив буквально таке: «ти б краще ласти склеїв, а ми б тоді приіжки поїли».

 На фото: О.Ходосовцев бере участь у відкритті “Русского центра”

Новый рисунок (39)

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа