В Горлівці є танки, але хліба нема, і невідомо, коли буде

Вчора в Горлівці вбито чотирьох мешканців. Вчора в місті не було хліба, порожні полиці з сухарями від “ББК” і натовпи людей , які бажали отримати свіжоспечений хліб у кондитерсько-булочному відділі “Фуршета” і “Амстора”. У магазинах майже не знайти широкого скотчу. Люди, в основному, розплачуються картками. Майже всі банкомати порожні. Вуличних торговців немає. Закрито багато кіоски з продтоварами.

Асфальт посмугований зарубками від танкових гусениць по головних магістралях міста. Перехожі, які озираються на небо  і переклеєні хрест-накреест вікна багатоповерхівок. Щоб до когось додзвонитися потрібно набирати номер по сім-вісім разів. Або лінія перевантажена, або номер скидається. Ті, хто зв’язався з потрібним абонентом найчастіше ведуть розмову про те, що “вже вночі-то точно будуть прориватися”.

За день кілька разів в народних масах поширювалися чутки про штурм українською армією Горлівки. Спочатку про те, що з 12:00 до 13:00 буде авіаналіт, потім про те, що з 14:00 почнеться масований артобстріл. Трохи пізніше час було перенесено на 16:00. Страху в очах людей майже немає. Є життєва прагматика – куди бігти, що з собою брати, як ховатися від осколків. Хтось говорить про те, що потрібно з дому не виходити, хтось – бути поряд з бомбосховищем. Під’їзди і вікна в під’їздах не зачиняються.

Містом час від часу проїжджають “плямисті позашляховики”. Часто по закритих тротуарних зонах. Люди один одному розповідають де стоять зенітки, о котрій годині і скільки разів вони стріляли. Вночі перед сном городяни прислухаються до звуків вулиці.

На вулицях кілька разів бачив божевільних, які чи то вийшли з квартир, де їх тримали родичі, чи то з лікарні. Ці розчулено дивляться на оточуючих і щось незрозуміле бурмочуть собі під ніс. На зупинках продовжують кричати зазивали нелегальних таксі в Донецьк. Громадський транспорт ходить без перебоїв.

Місто завмерло в очікуванні. Відчувається напруження і втому від щохвилинних страшилок і глухих звуків пострілів – важкої і не дуже техніки.

Єгор Воронов, “Горлівський Медіа Портал”

Офіційна інформація на сьогодні: У зв’язку з проведенням бойових дій в Микитівському районі Горлівки, ТОВ “Никитовский хлеб” припинило виробництво хлібобулочної продукції.

Про співідношеня танків, гармат і хліба в Луганську читайте тут

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа