В Голандії оголосили звинувачення особам, винним у знищенні Боїнґа над Україною

Screenshot at 2019-06-19 16-10-54

Це громадяни Російської Федерації Гіркін І.В., Дубінський С.М., Пулатов О.Ю. та громадянин України Харченко Л.В. Усі четверо оголошені в міжнародний розшук з вимогою арешту.

Судовий розгляд почнеться в Нідерландах 9 березня 2020 року.

Ігор Гіркін (він же “Стрєлков”), полковник ФСБ, на момент знищення пасажирського літака був “міністром оборони ДНР”, фактично він був головним координатором діяльності як російських спецслужб, так і військових частин Росії та парамілітарних формувань, створених ФСБ, на окупованій території України.

Сергій Дубінський (“Хмурий”) був фактичним заступником “Стрєлкова”, і представляє в команді обвинувачених іншу російську спецслужбу – ГРУ.

Олег Пулатов (“Ґюрза”) представляє сили спеціяльного призначення ГРУ, і на момент вчинення злочину був керівником розвідки в Донецьку.

Український громадянин Леонід Харченко раніше не служив, але від часу початку окупації очолював загін російських і українських найманців на службі окупантів.

chargedMH17

Оголошено, що слідча група надала докази про належність пускової установки до російських збройних сил, а саме до 53-ї зенітно-ракетної бригади з Курська.

Цим же людям Служба безпеки України сьогодні оголосила підозру у вчиненні злочину

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа