В Донецьку “посадили на підвал” співробітника моніторинговоі місіі ООН, громадянина Украіни

В окупованому Донецьку представники ОРДО затримали співробітника моніторинговоі місіі ООН, громадянина Украіни. Всі ці дні міжнародні гуманітарні місіі, СБУ, МЗС, мінська гуманітарна група докладали максимум зусиль, працювали в дипломатичній і політичній площині, задіювали всі можливі непублічні зусилля задля звільнення украінця, який має особливий міжнародний імунітет. На жаль, на сьогодні він залишається в тюрмі . І до нього не допускають представників міжнародних місій – ані МКЧХ, ані ООН, ані ОБСЄ. Я поінформувала про цей кричущий випадок координаторів від ОБСЄ і в мінській ТКГ, і в гуманітарній підгрупі. Ми закликаємо ОРДО негайно звільнити заручника! Ми закликаємо всі міжнародні організаціі і інститути звернути ОСОБЛИВУ увагу на ситуацію з заручниками, що іх утримують в ОРДЛО , і вимагати від контрольованих РФ бойовиків негайного звільнення заручників.
Я хочу особисто і особливо подякувати представникам ЗМІ, які з надзвичайним розумінням і делікатністю поставилися до цієі проблематики. Дякую, і прошу і надалі так само делікатності в цім питанні, аби не зашкодити його звільненню. І звільненню інших заручників, бо попри все робота і переговори тривають.
P. S. Цей кричущий випадок- яскраве свідчення, що насправді відбувається з захопленням і утриманням заручників, як важко йдуть переговори з ОРДЛО і як обмежені можливості Украіни, якщо світ не стане поряд з нами з вимогою – звільнити всіх! Вважаю, тема заручників на Донбасі повинна отримати особливе звучання в ООН , ПАРЄ , ОБСЄ, всіх міжнародних організаціях.

Iрина Геращенко

http://www.un.org.ua/ua/informatsiinyi-tsentr/news/3820-orhanizatsiia-obiednanykh-natsii-zaklykaie-do-zvilnennia-spivrobitnyka-oon-shcho-utrymuietsia-u-donetsku

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа