В Донецьку заарештований командир частини НГ, який здав склад зброї сепаратистам

Затриманий і поміщений під варту командир військової частини Нацгвардії в Донецьку, якого підозрюють у здачі арсеналу зброї терористам. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Південного регіону України з нагляду за додержанням законів у військовій сфері.

Прокуратура оголосила командиру про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 426 (бездіяльність військової влади) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, 27 червня військова частина № 3023 була здана без єдиного пострілу в результаті переговорів терористів з командуванням частини.

У результаті бездіяльності командира частини терористи заволоділи значною кількістю стрілецької зброї, боєприпасами, бойовою технікою, вибухівкою та іншим військовим майном.

З архіву: У Міноборони повідомили, що один з командирів військових частин у Донецьку здав бойовикам цілий арсенал зброї (за повідомленням «Укрінформ» з посиланням на джерело в силовому відомстві). За словами джерела інформагентства бойовикам були передані 1,5 тис автоматів, 4 тис. гранат і гранатомети. Також зазначено, що командир повинен був знищити зброю за наказом керівництва.

Джерело: informator.lg.ua

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа