В день смерті Бандери у Волзьких татар своя трагедія

У столиці Татарстану Казані 11 жовтня (субота) 2014 пройде День пам’яті, присвячений захисникам Казані – 462-а річниця завоювання Казані військами Івана Грозного. Організаторами заходу є Всетатарский громадський центр – ВТОЦ та Спілки татарської молоді (СТМ) “Азатлик”. Також в цей день в різних куточках Світу патріоти нашого народу віддадуть шану своїм славним предкам, які створили процвітаючу цивілізовану татарську державу.
В історії кожного народу є свої трагічні дати. Деякі з них не тільки нагадують про тяжкі випробування і страждання, але водночас стають символом мужності. Для казанських татар і для представників народів Поволжя, за традицією щороку таким днем є 15 жовтня.
Ці дні ми спільно віддаємо данину поваги і вдячності нашим предкам, вони зі зброєю в руках піднялися на захист Вітчизни. Ми схиляємо голови перед пам’яттю предків, завжди будемо пам’ятати їх героїзм, їх кожен крок на шляху до свободи, кожну материнську сльозу і кожну краплю пролитої крові. За багато століть татарський народ заплатив за свободу величезну, непосильну ціну. Для нас один із знакових історичних військових подій це 15 жовтня 1552 після героїчної 41-денної оборони, в ході запеклого штурму впала столиця Казанського ханства, Казань. 180-тисячній російській армії під керівництвом Івана IV протистояла 30тисячна армія хана Єдігера, в яку входили татари, ногайці, удмурти, башкири, мордва, чуваші і марійці.

Голова Татарського громадського центру (ТОЦ), Рафис Кашапов.
Татарстан, Набережні Челни

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа