В Чорногорії припинили трансляцію старшебратського телеканалу

happy-tv

Агентство електронних медіа Чорногорії (AEM) заборонило трансляцію кількох передач сербського телебачення Happy на території Чорногорії в найближчі півроку.
Причина – образливі повідомлення, які лідер Сербської радикальної партії Воїслав Шешель кілька разів оголошував на цьому каналі на адресу Чорногорії, чорногорців та окремих політичних діячів Чорногорії.
Зокрема, засуджений військовий злочинець Воїслав Шешель, в однієї з передач TV Happy заявив, що велика кількість жителів чорногорського міста Цетінє «були зроблені італійськими окупаційними силами» під час Другої світової війни.
Як повідомила Рада Агентства електронних медіа, ретрансляція програм ранкової програми «Доброго ранку, Сербія» та «Ранок вихідного дня», а також ток-шоу «Кирилиця” та передачи «Після обіду» на TV Happy припинено на шість місяців.
«Рішення було прийнято через те, що в попередній період у цих програмах часто було присутнє розпалювання ненависті, нетерпимості та дискримінації щодо представників чорногорської національності», – йдеться у заяві Ради AEM, яка дійшла висновку, що програми канали зловживали правом свободи вираження поглядів.
«У зазначених програмах використовуються принизливі, образливі чи стурбовані вислови, які викликають гострі негативні емоції, висловлюють ворожість чи бажання дискримінації, а також принижують чи знецінюють представників чорногорської національності, заперечують їхню національну ідентичність та унікальність», – наголосили в AEM.
Рада Агентство електронних медіа Чорногорії дійшла висновку, що є виправданим і пропорційним обмежити ретрансляцію цих передач періодом шести місяців. Рада посилалася на Конвенцію про транскордонне телебачення, яка передбачає, що всі програми повинні поважати людську гідність і, зокрема, не розпалювати ненависть на основі раси, статі, релігії чи національності.
AEM не вперше обмежує трансляцію сербського телешоу Happy на території Чорногорії. Попереднє рішення про заборону трансляції частини шоу на три місяці було прийнято у лютому 2020 року через пропаганду ненависті та дискримінації представників чорногорської національності.

Балканський оглядач

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа