В червні Україна буде домагатися виключення Росії з Парламентської Асамблеї Ради Європи

Про це повідомила, повернувшись із сесії ПАРЄ народний депутат України  Марія Іонова.

За словами нардепа, на сесії ПАРЄ були дебати по Україні, де обговорювалось питання виконання резолюції, яка була прийнята в січні.

«Звичайно, жоден пункт резолюції Росією виконаний не був. І є велика ймовірність того, що в червні,  на наступній сесії, ми будемо обговорювати питання про виключення РФ з ПАРЄ», – сказала Іонова.

Крім того, Марія Іонова розповіла, що Україна отримала велику підтримку серед європейських  депутатів та  інших країн, таких як Грузія і Молдова, які також зазнали агресії збоку РФ. На сесії ПАРЄ проходив круглий стіл «Крим, рік потому»,  який організувала українська делегація разом з головою меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим.

«Ми всі маємо памятати  і на кожній зустрічі піднімати питання  Криму. Особливо, в питанні порушення прав людини на цій території. Така невелика і горда нація як татари, знову зазнає терору, утисків і депортацій», – зазначила депутат.

Іонова також розповіла, що, окрім питання Криму, на еміграційному  комітеті  члени ПАРЄ обговорили ситуацію на Донбасі.

«Були представники Об’єднаних націй по правам людини, а також неурядові організації, які займаються і фіксують порушення, допомагають переселенцям. Була надана обґрунтована інформація. Ми донесли до депутатів ПАРЄ ситуацію, що  Україні потрібно посилити гуманітарну допомогу і посилити  тиск кожного уряду європейських  країн по санкціям  для Росії», – додала депутат

Джерело: Received: from webmail.uh.ua (webmail.uh.ua [93.190.43.23] (envelope-from [email protected])) Fri, 24 Apr 2015 10:01:33 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа