В Болгарії скандал через заяву міністра про сили НАТО

269795132_1238906966590222_396977054428100996_n

Питання про розміщення додаткових сил НАТО в Болгарії не обговорювалося ні в коаліційному уряді, ні на партійному рівні. Про це заявив прем’єр-міністр країни Кирил Петков після засідання Ради міністрів у середу, відповідаючи на питання журналістів.
Нагадаємо, що напередодні болгарський міністр оборони Стефан Янєв на своій сторінці у Фейсбук висловив позицію, про те, що немає потреби збільшувати контингент Північноатлантичного альянсу в Болгарії, бо це спричинить зростання напруги в регіоні.
«Я можу сказати дуже конкретно – ця тема не обговорювалася ні в Раді міністрів, ні з ким із наших партнерів. Повідомлення на цю тему були особистою думкою міністра, але це аж ніяк не офційною позицєю уряду”, – сказав Кирил Петков.
Тим часом позиція глави Міноборони Болгарії викликала широкий резонанс, її активно цитували російські медіа, Посольство РФ в Софії транслювало її в соціальних мережах, а у болгарському парламенті одна з партій, що входить до урядової коаліції, «Демократична Болгарія», попросила Янєва пояснити свої слова.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа