В Австралії помер 101-річний ветеран ОУН

Пам’яті ветерана ОУН

Ділимося сумною звісткою, що після короткої недуги 25 листопада на 101-му році життя відійшов у вічність довголітній член ОУН (б)

Kowalski3А

сл. пам. Осип КОВАЛЬСЬКИЙ.

Друг Осип Ковальський народився 21 серпня 1921 року в с. Боратин, коло Бродів в Україні.

По приїзді до Австралії з дружиною Юлією, Осип Ковальский активно включився в суспільно-громадське життя, а зокрема в рядах осередку Спілки Української Молоді ім. Ген. Хор. Тараса Чупринки в Сіднеї – будучи довгими роками в їй управі, в ОУН, членом Української Громади в Кабраматті-Ферфілд, довголітнім головою Клубу Старших при УКЦеркві Св. Андрія, Директором Українського Культурно-Товариського Клубу, та невтомно-працьовитим прихильником відділу Союзу Українок ім. Ольги Басараб.

Осип Ковальський віддано працював в різних ділянках, будучи одним із тих, котрі брали участь в будові Дому Української Молоді, придбання Сумівської оселі, та довгими роками виконував працю як Організаційний референт осередку СУМ, як рівно ж при різних ділянках у вищезгаданих організаціях.

Висловлюємо донькам Ірені та Марії із зятям Олегом та Богданом, усім 5 онукам і троьом правнукам наші найглибші співчуття з приводу відходу на заслужений вічний спочинок, і дякуємо другу Осипу за те, що українська громада нашого терену може пишатися не лише його дією, але, що залишив спонуку до дальшої праці на добро української справи.

Обласний Провід НПВ/ACT, I Тереновий Провід ОУН в Австралії

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа