Ув’язнення Ахтема Чийгоза – чергове порушення норм міжнародного права Російською Федерацією

Ахтема Чийгоза, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу сьогодні було засуджено до 8 років позбавлення волі в колонії загального режиму. Окупаційна влада Криму звинуватила його в «організації масових заворушень» під час мітингу за територіальну цілісність України 26 лютого 2014 року. 

Ув’язнення громадянина України є абсолютно неправомірним і буде оскаржене в Європейському суді з прав людини — стверджує Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Крім того, особи, причетні до незаконного засудження Ахтема Чийгоза – працівники ФСБ, прокуратури РФ, судді – в повній мірі нестимуть відповідальність, згідно з нормами міжнародного права.

Міністерство закликало народних депутатів України якнайшвидше ухвалити Закон про «Про визнання політичними в’язнями осіб, позбавлених особистої свободи з політичних мотивів за рішенням органів влади Російської Федерації, та надання їм державної соціальної допомоги», аби ті, хто бореться за територіальну цілісність України в умовах окупації, могли розраховувати на підтримку та були захищені державою.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа