Уряд призначив новим керівником Автодору колишнього польського міністра

Про це написав у своєму ФБ міністр Володимир Омелян:

Славомір Новак – новий керівник Укравтодору!

Уряд призначив нового керівника Державного агентства автомобільних доріг України – Славоміра Новака.
С.Новак – колишній міністр транспорту Польщі. Він очолював міністерство протягом двох років (2011-2013). Перед цим С.Новак очолював виборчий штаб кандидата в Президенти Польщі Б.Комаровського, був членом Сейму (2001-2005). Новак має надзвичайно великий досвід як управлінський, галузевий, так і політичний. Ця людина входила до близького кола Президента Польщі Б.Коморовського – великого друга України.

Протягом десятиліть компанія Укравтодор була джерелом корупції, об’єктом нарікань і зрештою – навіть глузування з боку громадян.
Україна входить в еру нових доріг, нової інфраструктури, що має дати державі – зростання економіки, громадянам – безпеку, комфорт та нові стандарти життя.
Не можна будувати нові дороги старим заіржавілим катком. Не можна перетворити Укравтодор на сучасну швидку європейську компанію, послуговуючись пост-радянським мисленням. Європейський керівник має наповнити Укравтодор європейським змістом.
Новий Новак – новий Укравтодор.

Щодо корупційного скандалу: причиною скандалу навколо постаті С.Новака в Польщі став годинник вартістю $3,5 тис. І він у суді відстояв своє чесне ім’я згодом!
Колишні очільники Укравтодору, облавтодорів мають маєтки, дорогі авто тощо. Жоден з них не сидить у в’язниці, жоден з них не лишився посади через скандал.
Скандал в Польщі закінчився тим, що він сам подав у відставку. І тодішній прем’єр-міністр Польщі щиро подякував йому за роботу і цей мужній вчинок. В українських реаліях це взагалі історія фантастична. На сьогодні вона закрита.

Міністерство інфраструктури стало першим, яке залучило незалежний високопрофесійний менеджмент з іноземним досвідом до управління державними монополіями: Укрзалізницею, Укрпоштою та Укравтодором.
Тільки шляхом швидких реформ, які здіснюються за європейським досвідом та європейською ментальністю, можна зробити прорив вперед.
Україна не має часу робити реформи step by step. Нам потрібні не кроки, а стрибки з жердиною. Єдиний шанс – високопрофесійне незаангажоване керівництво державних компаній.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа