Уряд Італії продовжить військову підтримку України

LaCamera

Нижня палата Парламенту Італії проголосувала за резолюцію продовження військової підтримки України для протистояння російській агресії.

Про це повідомляє видання ANSA.

Прийнята резолюція зобов’язує уряд Італії й надалі надавати Україні військову підтримку, а також, підтримувати колективну допомогу в рамках НАТО, ЄС та на міжнародних форумах, членом яких є Італія.

Насамперед допомога полягає у підтримці України військовим обладнанням та технікою, яке дозволить наблизити перемогу.

ҐвідоКрозетто2Міністр оборони Ґвідо Крозетто на засіданні парламенту, фото ansa.it

За словами міністра оборони, підтримка має тривати до того моменту, доки не припиняться російські атаки на Україну та цивільне населення.

ҐвідоКрозеттоМіністр оборони Італії, Ґвідо Крозетто. Фото з мережі

Крім військової допомоги, Італія зацікавлена у спільному розвитку військово-промислового комплексу з Україною шляхом поглиблення співпраці між двома країнами.

Під час зустрічі, 16 листопада 2023 року, італійські компанії запропонували Мінстратегпром свої проєкти для реалізації. Також ішлося про кооперацію італійських та українських виробників продукції військового призначення.

Під час зустрічі італійська сторона висловила зацікавленість у співпраці в авіаційній галузі, виробництві бронеавтомобілів, захисті повітряного простору, розмінуванні території України, обміні технологічними інноваціями.

Крім спільного розвитку ВПК, Італія також передала до складу Збройних Сил України самохідні артилерійські установки M109L в рамках посилення артилерійських можливостей ЗСУ, а також системи протиповітряної оборони.

Джерело: “Мілітарний”

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа