Урсула фон дер Ляєн: Немає слів, щоб описати жах, який я бачила у Бучі

Урсула фон дер ЛяєнФото: Telegram/Денис Шмигаль

Народ України, який чинить спротив російському вторгненню, виборює не лише власні суверенітет та територіальну цілісність, він воює за європейські цінності, за те, щоб демократія та гуманізм перемогли автократію, щоб право сили ніколи не було сильнішим за верховенство права.

Про це в суботу у Варшаві під час благодійного заходу Stand Up For Ukraine (Вставаймо за Україну) заявила Президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн.

«Я була вчора в Києві, відвідала Бучу. Немає слів, щоб описати жах, який я бачила у Бучі. Це потворне обличчя путінської армії, що розв’язала терор проти людей. І я маю настільки велике захоплення нашими мужніми українськими друзями, які борються проти цього. Вони воюють у нашій війні. Це наша боротьба, яку вони ведуть зараз. Тому що це не лише Україна воює за свій суверенітет та цілісність. Вони (українці – ред.) також воюють, щоб дати відповідь на питання, чи буде демократія сильнішою, або ж домінуватиме автократія, чи право сили зможе домінувати над верховенством права», – наголосила Президент Єврокомісії.

Вона зауважила, що сьогодні, разом з Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо та президентом Польщі Анджеєм Дудою, європейці відстоюють за власну свободу, і це означає, що вони відстоюють за Україну.

Нагадуємо, що вчора прем’єр-міністр України Денис Шмигаль разом з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, високим представником ЄС Жозепом Боррелем та прем’єром Словаччини Едуардом Геґером відвідав Бучу, аби показати їм наслідки злочинів, вчинених російськими військовими проти мирних людей.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа