Управління Верховного комісара ООН повідомило про два смертні вироки в “ДНР”

Бойовики т.з. “ДНР” проводять “народні суди”, на яких виносять в’язням смертні вироки. Наразі відомо про 2 таких вердикти.

 nkvd

Про це йдеться у доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ). Документ охоплює період між квітнем 2014 по квітень 2020 року.

У звіті зазначається, що смертна кара зафіксована у “законодавстві” псевдореспубліки. До найвищої міри покарання вже засудили двох людей. Перший “вирок” був винесений у лютому 2016 р. стосовно чоловіка, якого т.з. “суд” звинуватив у зґвалтуванні та вбивстві дитини. Другий проголосили у 2018 році. “Засудженим” став учасник однієї з банд, який за версією “правоохоронців” здійснював грабежі, викрадав та вбивав людей. На момент публікації доповіді “вироки” не були виконані.

Крім того, працівники “Міністерства держбезпеки”, “поліції” та інших незаконних силових утворень регулярно вдавалися до катувань і залякувань.

“УВКПЛ задокументувало випадки, коли затриманих били, душили, позбавляли їжі, води, сну або можливості користуватися туалетом, а також піддавали ударам електричним струмом, катуванням положенням, імітації страти та іншим формам катувань”, – повідомляють у доповіді.

Також бойовики залякували бранців погрозами про пред’явлення обвинувачень, які передбачають смертну кару.

В ООН підкреслюють, що в перші роки війни на Донбасі окупанти проводили “військові трибунали”, підставою для яких було законодавство СРСР про воєнний стан років Другої світової війни. Ці “народні суди” призводили до страт та інших порушень прав людини.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа