Ультрас вийшли на бій з «простітушками»

Останнім часом українська мова збагатилася словечком «тітушки». Так називають у народі найманців влади, які під час акцій протесту нападають на майданівців, опозиційних активістів, представників мас-медіа. Користуючись послугами цих молодиків спортивної статури, регіонали зневажливо називають їх «товстолобиками». А українські спортсмени, зокрема ультрас футбольних фан-кубів, охрестили цих запроданців «простітушками». На своїх плакатах для пояснення істинного змісту цього сленгового слова вони пишуть: «Є така професія – Вітчизну продавати».

Налякана Євромайданами по всій країні злочинна олігархічно-кланова влада повсюдно залучає на протидію народному спротиву не лише підрозділи внутрішніх військ та «Беркута», а й продажних «тітушок». Останнім часом до столиці звезли стільки таких мерзотників, які мають бити майданівців, пошкоджувати їхні автомобілі, завдавати шкоди місту, що киянам уже життя не стало. Для боротьби з цими покидьками ультрас футбольного клубу «Динамо» закликали киян формувати загони самооборони. Самі ж вони показують приклад того, що справжні фанати (поза грою) найбільш солідаризована спільнота. Згадайте лише її масові марші під гаслом «Свободу Павличенкам». До того ж, ультрас, будучи фанатами збірної України, дуже патріотичні. Це підтверджує загальна «кричалка» для всіх українських фанатів: «Слава Україні!», відповідь – «Героям слава!» або «Слава нації!», відповідь – «Смерть ворогам!».

На столичному Євромайдані ультрас завжди у перших лавах борців за оновлення України. Вони атакували міліцію на Банковій 1-го грудня минулого року, а нині молодики у біло-блакитних шаликах «Динамо» стали ядром київського радикального крила і беруть активну участь у боях на вулиці Грушевського. Про те, що це футбольні фанати, свідчить і напис «ультрас» на одній зі спалених машин. І саме вони взяли на себе обов’язок захистити киян від «тітушків». Адже у нас парадоксальна ситуація. Якщо в усіх країнах світу влада бореться з мітингувальниками, коли ті трощать вітрини, палять майно, перевертають машини, то у нас влада наймає за гроші людей для таких погромів. А самі люди захищають майно і ловлять бандитів. У своєму зверненні ультрас написали: «Ми виходимо – за наше місто, за нашу країну, за нашу честь. Тільки для сліпих зомбованих ідіотів може залишатися «загадкою» те, що шістки Януковича кидають на киян нелюдів, готових чинити злочини за брудні гроші режиму». А ще столичні ультрас закликали всі фанатські рухи приєднатись до них і не допустити, щоб люди з їхніх лав «велися на брудний заробіток».

Водночас на сторінках українських ультрас у соціальних мережах майже одночасно з’явилася картинка зі слоганом «Ми не вороги. Ми Українці!». Першими задовго до нового року профспілковий комітет працівників ФК «Карпати» (Львів) та Громадська організація «Завжди вірні» оголосили мобілізацію на Євромайдан. Нещодавно туди прибули і фани одеського «Чорноморця», яких київські ультрас прозвали «жидами», бо, мовляв, там зібралася проросійськи налаштована молодь. Нині ж ворогуючі між собою групи стоять пліч-о пліч у спільній боротьбі з владою. До них приєдналися і шанувальники харківського «Металіста», засвідчивши цим, що не перевівся козацький дух у земляків Івана Сірка. Про свою підтримку також заявили  фанати «Кривбасу» та «Металлурга» (Запоріжжя), донецького «Шахтаря», дніпропетровського «Дніпра». А ввечері 23 січня у Києві об’єдналися вболівальники більш як двадцяти футбольних клубів України, серед яких і представники нижчих ліг чемпіонату.

У цей же час ультрас «Таврії» дали добрячого щигля по носі прем’єр-міністрові Криму і почесному президенту СК «Таврія» Анатолію Могильову, який заявив, що йому смішно чути, ніби вони підтримують Євромайдан. На своїй сторінці ВКонтакті фанати написали: «У нас не викликає сміху загибель людей від снайперів, у нас не викликає сміху ситуація з викраденням і знущанням над громадянами, у нас не викликає сміху те, що права, гарантовані Конституцією, потоптані купкою пристосуванців, які прилаштувалися біля годівнички. На відміну від Анатолія Могильова, нам є діло до майбутнього нашої України, нашого міста Сімферополя, нашої команди «Таврія». Ми українці і таврійці, а не провокатори чи прибулі з інших областей люди». «Коли всім народом дмухнути, то ураган буде», – нагадали фанати всім кримчанам козацьку приказку.

Повсюдно фанати ведуть боротьбу з «тітушками» у своїх рядах. Уже виставлені у соцмережі фото тепер уже, колишніх ультрас «Шахтаря», які за гроші вчиняють провокації. Так само зробили і сімферопольські вболівальники. А ще справжні ультрас узяли під свою охорону місцеві Євромайдани. Разом із майданівцями вони вшановують пам’ять загиблих українських патріотів у Києві, співають Державний Славень України. І коли футбольні фани різних клубів, забувши колишню ворожнечу, стають єдиною великою армією обурених владою, та їй стає лячно, як і її захисникам у погонах чи без.

Сергій Горицвіт

На світлинах: єднання фан-клубів ультрас перед загрозою тоталітаризму

Ультрас... Фото 1 Єднання фан-клубів ультрас перед загрозою тоталітаризму

ультрас на барикадах Києва

Ультрас... Фото 2 Ультрас на барикадах Києва

ультрас «Шахтаря» оберігають донецький Євромайдан

Ультрас... Фото 3 Ультрас «Шахтаря» оберігають донецький Євромайдан

цих фанів «Чорноморця» сьогодні можна бачити у Києві

Ультрас... Фото 4 Цих фанів «Чорноморця» сьогодні можна бачити у Києві

 надихає майданівців Кобзар в образі ультрас

Ультрас... Фото 5 Надихає майданівців Кобзар в образі ультрас

Фото із соціальних мереж.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа