Укроборонпром продемонстрував новий протитанковий гранатомет

rpg

ПАТ “Завод “Маяк”, що входить до складу ДК “Укроборонпром” здійснив презентацію дослідних зразків ручного протитанкового гранатомету РПГ-М7, що був виготовлений на підприємстві з вітчизняних комплектуючих, силовим структурам України та успішно завершив тактичні стрільби озброєння свого виробництва. Презентація та випробування відбулись 25 квітня на військовому полігоні в Житомирській області.

“Сьогодні ми здійснили публічну демонстрацію всього нашого озброєння: мінометів різних калібрів, реактивних гранатометів, кулеметів, автоматів, снайперських рушниць та іншого озброєння власного виробництва. Тактичні стрільби пройшли успішно”, – повідомив очільник заводу “Маяк” Олександр Перегудов.

Новий РПГ-М7 призначений для боротьби з бронетанковою технікою супротивника на середніх та ближніх відстанях. Відстань ураження до півкілометра, а скорострільність  сягає 6 пострілів за хвилину. Розробку продемонстрували присутнім на заході представникам Ради національної безпеки і оборони України, Міністерству оборони, Службі безпеки, розвідникам, ЦНДІ озброєння та військової техніки та представникам ЗМІ.

3-283x210Також особлива увага військових була прикута до міномету 120 мм “Молот”. Ця зброя розроблена та виготовлена для ЗСУ саме з українських деталей та одразу під стандарти НАТО. Має високі показники кучності та ресурсу ствола, для якого використовували новітні українськи сплави. Нині вже понад 300 “Молотів” передані у війська.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа