Укроборонпром поїхав працювати у штаб-квартиру НАТО

У штаб-квартирі НАТО у Брюсселі Держконцерн “Укроборонпром” відкрив День оборонної промисловості України. Метою заходу є демонстрація можливостей та потенціалу оборонно-промислового комплексу України, напрацювання пропозицій щодо взаємовигідної співпраці з іноземними компаніями та організаціями, поглиблення взаємовигідної співпраці та розширення шляхів імпортозаміщення.

“За останні роки війни з Росією наша оборонна промисловість отримала унікальний досвід і створила потенціал, завдяки якому змогла забезпечити українську армію озброєнням, без співпраці з країною, яка стала ворогом для нас і агресором для всього прогресивного Західного співтовариства”, – заявив в.о. глави Місії України при НАТО Єгор Божок.

Під час церемонії відкриття було підкреслено, що оборонний комплекс України тепер орієнтований на євроатлантичні стандарти.

“Україна зробила однозначний вибір стратегії подальшого розвитку країни – орієнтація на євроатлантичні цінності і стандарти. У свою чергу, ми зараз знаходимось на передовій російської агресії і “Укроборонпром” зараз працює на відсіч цієї загрози. В рамках реалізації державної стратегії Концерн активно та наполегливо розвиває оборонно-технічного співробітництва України з Альянсом, країнами-членами і країнами-партнерами НАТО”, – підкреслив очільник Концерну Роман Романов, який очолив делегацію представників України, до якої окрім керівників підприємств-учасників Концерну входять і керівники основних приватних компаній, які працюють у оборонній сфері.

161130_event-ukraine-industry_001

У свою чергу керівництво НАТО висловило рішучу підтримку Україні та ініціативам “Укроборонпрому”, який реалізує стратегію реформування оборонно-промислового комплексу України.

“Анексія Криму Росією це перший раз з часів Другої світової війни, коли європейська країна відбирає територію силою. І це криза для України, але й, разом з тим, це формує архітектуру європейської безпеки. Росія продовжує дестабілізувати ситуацію в Східній Україні. Україна продовжує протистояти викликам безпеки, викликані цією агресією. Саме тому ще більшої значущості набуває той факт, що в ці важкі часи ви реалізуєте комплексні реформи, в тому числі – в секторі безпеки та оборони”, – наголосив помічник заступника Генерального секретаря НАТО з питань оборонних інвестицій Ернест Герольд.

161130_event-ukraine-industry_003

У рамках “Дня оборонної промисловості України” особливу увагу західних партнерів буде спрямовано на нові можливості, які відкриває реалізація стратегії реформування українського оборонно-промислового комплексу. Реформа передбачає впровадження міжнародних стандартів корпоративного управління, аудит із залученням міжнародних компаній, кластеризацію підприємств за видами техніки,  захист технологій та створення інноваційної платформи для залучення і створення технологій.

Нагадаємо, що “Укроборонпром” обговорив з представництвом НАТО в України наміри створити на базі Концерну тренінговий центр для українських фахівців сектора безпеки та оборони за програмами Альянсу. Відповідна програма передбачає залучення профільних Міністерств, відомств та державних організацій. Також можливе створення спеціальної робочої групи задля координації роботи та успішної діяльності такого центру.

Джерело: Поштова розсилка Ukroboronprom [email protected] з домену mail74.atl11.rsgsv.net

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа