«Укроборонпром» піднявся на 24 позиції у світовому рейтингу виробників озброєння

«Укроборонпром» посів 68-місце у щорічному світовому рейтингу виробників озброєння аналітичного видання Defense News. У порівнянні з минулим роком він піднявся у рейтингу одразу на 24 позиції. Це стало можливим завдяки нарощуванню виробництва сучасної військової техніки для зміцнення обороноздатності України та для іноземних замовників. «Укроборонпром» –  єдина українська компанія в рейтингу.

unnamed

Бойовий модуль «Тайпан» – новинка «Укроборонпрому» на «ADEX-2016»

«СпецТехноЕкспорт», що входить до складу «Укроборонпрому», представив новітній бойовий модуль «Тайпан» на міжнародній виставці озброєнь «ADEX-2016» в Азербайджані. Він має автоматичну систему точного наведення на ціль на надмалих та високих швидкостях обертання, утримує озброєння в заданому положенні та супроводжує цілі. Система автоматичної видачі команд наведення враховує метеоумови, тип снарядів, вид озброєння, кутову швидкість і дальність цілі.
«Тайпан» обладнаний скорострільним двоствольним кулеметом калібру 23 мм, ефективна дальність стрільби якого сягає 1,8 км. Дистанційне керування здійснюється на відстані до 500 м, час автономної роботи становить 3 год. Мінімальна вага – 350 кг.
Заступник міністра оборонної промисловості  Азербайджанської Республіки Тофіг Рафієв на «ADEX-2016» зацікавився можливістю спільного з «Укроборонпромом» виробництва керованих боєприпасів та переносних протитанкових ракетних комплексів.

Джерело: поштова розсилка Укроборонпрому

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа