Українців закликають залучатися до спільного творення Музею Свободи / Музею Майдану

Музейники, громадські активісти, експерти та просто небайдужі українці об’єднуються, щоб спільно творити Музей Свободи/Музей Майдану.

15 жовтня 2014, середа

13.00 – прес-конференція ініціативи Музей Свободи/Музей Майдану,

18.00 – відкриття виставки “Свобода:”

Національний художній музей України

Київ, вул. Грушевського, 6

15 жовтня о 13:00 у Національному художньому музеї України (вул. Грушевського, 6) відбудеться прес-конференція ініціаторів створення Музею свободи/Музею Майдану.

Учасники прес-конференції:

  • зроблять заяву про об’єднання зусиль Музею Свободи та Музею Майдану

  • розкажуть про перший спільний проект об’єднаної ініціативи Музей Свободи/Музей Майдану – виставку, яка має три компоненти:

    • мистецький вислів відомого українського художника та перформансиста Влодка Кауфмана – виставку «Свобода:», що включає артефакти з колекції майбутнього Музею Свободи/Музею Майдану;

    • простір взаємодії з відвідувачем: можливість для кожного у свій власний спосіб задуматися про досвід останніх кількох місяців, для кожного, хто хоче поділитися своїм уявленням про те, чим для нього є свобода та що важливо включити в майбутній музей;

    • дискусійно-подієву програму: Лекції Свободи, зустрічі, обговорення, показ фільмів тощо.

  • піднімуть питання про майбутній Музей Свободи/Музей Майдану: яким він має бути, де він має знаходитися і яким чином усі охочі можуть долучитися до його творення.

Учасники прес-конференції:

Юлія Ваганова, заступник директора Національного художнього музею України,

Василь Рожко, ініціатор створення Музею Майдану, очільник офіційної робочої групи; начальник управління музейної справи Міністерства культури України,

Олександра Бакланова, ініціатор створення Музею Свободи; керівник незалежного аналітичного центру та експертної компанії pro.mova

Володимир В’ятрович, к.і.н., Голова Українського інституту національної пам’яті,

Влодко Кауфман, художник, перфомансист, куратор виставки “Свобода:”.

У той же день – 15 жовтня,о 18:00 в Національному художньому музеї України відбудеться відкриття першого спільного проекту Музею Свободи/Музею Майдану для всіх охочих. Музей в цей день працюватиме до 20:00.

Виставка триватиме з 15 жовтня до 30 листопада 2014 року.

Проект здійснюється в партнерстві та за фінансової підтримки унікального і нетипового донора – данської програми MyMedia (mymedia.org.ua) а також десятків волонтерів із експертного та громадського сектора.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа