Українці, виселені в північну Польщу вшанували пам’ять жертв Голодомору

DSCF4527 (Copy)

Масовий штучний голод, метою якого було фізичне знищення українського народу, був запланований та проведений московськими посіпаками-шовіністами. Внаслідок скоєного злочину, від голодної смерті померло понад 4 мільйони людей. Російська Федерація, яка представляє себе на світовій політичній арені спадкоємцем Радянського Союзу, відмовляється визнавати Голодомор 1932—1933 років.

Українці Кентшина та околиць приєдналися до всеукраїнської акції із вшанування пам’яті жертв Голодомору-Геноциду в Україні. У неділю 26 листопада поточного року в місцевій греко-католицькій церкві відправлено літургію.

DSCF4530 (Copy)

Після богослужіння відбувся пам’ятний захід у виконанні учнів з Комплексу шкіл з українською мовою навчання в Ґурові-Ілавецькому, під керівництвом Олександри Бздель та Дарії Кантор. Школярі в символічний та зворушливий спосіб зобразили трагедію багатьох українських сімей тридцятих років.

DSCF4547 (Copy)

За проймаюче сценічне видовище молодим артистам та їх опікунам подякували о. Мирослав Підлипчак та голова Кентшинського гуртка ОУП Андрій Сидор.

DSCF4549 (Copy)

,,Нашим обов’язком є пам’ять про жертви цього страшного злочину скоєного Москвою. З одного боку віддаємо шану всім людям, які вмирали голодною смертю, тільки тому що були українцями, любили свободу та рідну землю. З другого нам треба зробити висновки, щоб таке лихо більше не повторилося. Ми повинні побороти деякі національні риси: схильність до анархії, суперечок та егоїзм. Ворог не спить. Він відомий – це російський шовінізм та імперіалізм” – додав Андрій Сидор.

Андрій Сидор

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа