Українці виступили проти путінської агресії на центральній вулиці римського гламуру та шопінгу

13 липня в Римі пройшла чергова антипутінська акція протесту, ініційована Оргкомітетом Євромайдан Рим. Цього разу активісти вийшли на найвідомішу вулицю шопінгу, завжди переповнену тисячами туристів з цілого світу – віа деі Кондотті.
Протестувальники тримали в руках національну символіку та гасла проти російської агресії різними мовами. Дівчата в українських віночках підходили до туристів та роздавали їм листівки про ситуацію в Україні.
У своїх виступах, активісти зазначали про зменшення інформації про Україну в італійських ЗМІ, часте викривлення подій, розповідали про жетрви російських терористів серед українських військових та мирного населення.
Окремо, було зачитане звернення щодо звільнення з полону Надії Савченко – відважної української льотчиці, яка зараз незаконно утримується в Росії, позбавлена всіх прав.
Час від часу, лунали гасла італійською мовою «Путін – фашист!», «Путін – агресор!», «Сьогодні – Україна, завтра – вся Європа!».
Хвилиною мовчання та молитвою присутні згадали загиблих українських військових та вшанували пам’ять росіянки Валерії Новодворської.
Учасники акції протесту звернулися до уряду Італії, як до країни-голови ЄС, проявити більшу рішучість та адекватно відповісти на політику Путіна в Україні, змусивши його припинити агресію.
Зранку, в неділю, активісти римського євромайдану відправили в Україну гуманітарну допомогу, зібрану минулого тижня українцями Риму. Ліки, продукти, одноразові простині, інвалідні візки – були відправлені до військових госпіталів українськими бусиками.

condotti 13.07 1
Фото – Віталія Янчишина
Олесь Городецький, координатор Оргкомітету Євромайдан Рим

condotti 13.07 2

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа