Українці Таїланду засуджують прийняття «мовного закону»

Українська діаспора Королівства Таїланд засуджує прийняття Верховною Радою Закону «Про засади державної мовної політики» та закликає Президента України Віктора Януковича не підписувати закон.

Ми, українці, які не перший рік живуть за кордоном, але підтримують тісний зв’язок з Батьківщиною, переконані, що українська мова – запорука національної ідентичності та єдності нашої держави.

Конституція України, як і Закон про мови, забезпечує вільний розвиток інших мов, в тому числі російської. Більше того, багато хто з нас в своїх родинах спілкується саме російською мовою.

Втім, переважна більшість з нас володіє як мінімум трьома-чотирма мовами – такими є реалії глобалізованого світу ХХІ століття. Це стосується і наших дітей.

Скільки б мов не вивчали наші діти і де б вони не планували жити, ми навчаємо їх української мови, оскільки вона закладає ту національну та особистісну ідентичність, яку ми несемо з собою все життя. Вона закладає освіту, формує характер і дозволяє людині знайти себе та відбутися як особистість у будь-якому куточку світу.

Ми переконані, прийняття закону призведе до погіршення становища української мови в Україні.

Висловлюємо щире сподівання, що політики та державні діячі знайдуть собі сили та здоровий глузд зупинити цей небезпечний процес.

--
Ruslan Rud',
+6687 740 61 62

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа