Українці Санкт-Петербурга зустрілися з Генеральним консулом

Pres-rel_z-zustrych_-z-Genkonsulom-Ukra_ny-v-SPb-1024x844

В Генеральному консульстві України в Санкт-Петербурзі відбулась зустріч членів Ради УНКА СПб з Генеральним консулом України в Санкт-Петербурзі Лесею Лозинською з нагоди завершення її дипломатичної місії в Санкт-Петербурзі.

На зустрічі були присутні генеральний консул України в СПб Леся Лозинська, президент УНКА СПб, професор, доктор медичних наук Василь Тегза, віце-президент УНКА СПб, голова Полтавського земляцтва СПб Михайло Волик, секретар Ради УНКА СПб Валентина Коваленко, консул Генерального консульства Віктор Лавриненко.

Учасники зустрічі підвели підсумки співробітництва Генерального консульства та УНКА СПб за 2015-2020 р.р. Було зазначено, що збереження і розвиток  української культури є гарантією національного та історичного буття українського народу в цілому, так і буття української громади Санкт-Петербурга. Важливим результатом співробітництва є проведення низки різноманітних культурних заходів, спрямованих на популяризацію, відродження, збереження та поширення українських  культурних цінностей.

Доброю традицією стало святкування Дня незалежності України,  урочисте покладання квітів до пам’ятника Т. Шевченка, заходи до Державних свят України та знаменних дат, днів народження Т. Шевченка, М. Гоголя. Були організовані художні виставки, концерти, зустрічі з представниками української громади міста.

В Генеральному консульстві за участю активістів української громади, представників консульських установ, акредитованих в Санкт-Петербурзі, демонструвалися художні роботи члена УНКА, члена Союзу художників міста М. Коваленка, майстра народної творчості України, лауреата Премії ім. К. Білокур Анастасії Рак, члена УНКА, члена Союзу письменників Санкт-Петербурга і Ленінградської області, лауреата конкурсу «Жінка року» – 2020 в Санкт-Петербурзі в номінації «Культура і мистецтво» К. Планіної.

Президент УНКА СПб В. Тегза зазначив, що відкриття Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі в 1998 році надало громадянам міста українського походження широкі можливості для поновлення родинних, культурних та ділових зв’язків з історичною Батьківщиною – Україною. Крім того, було наголошено на тому, що, незважаючи на стан нинішніх відносин між Україною та РФ, Генеральне консульство знаходило прийнятні формати та можливості для  співпраці з УНКА СПб в культурно-гуманітарній площині..

Представники УНКА СПб  висловили вдячність Генеральному консулу України в Санкт-Петербурзі Лесі Лозинській за вагомий внесок у справу згуртування української громади в Санкт-Петербурзі, за плідну працю на благо України, відстоювання та захист інтересів України.

Українська національно-культурна автономія Санкт-Петербурга (УНКА СПб)

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа