Українці Риму завершили Тиждень пам’яті Голодомору громадською панахидою та концертом-реквіємом

Велелюдною громадською панахидою на площі Республіки та концертом-реквіємом в базиліці Святої Марії Ангелів та Мучеників завершився Тиждень пам’яті жертв Голодомору в Римі.

Преосвященний владика Іриней Білик у співслужінні з чисельними священниками відслужив панахиду за жертви Голодомору – геноциду та звернувся до присутніх з пастирським словом. Опісля, присутні на мітингу представники мерії Риму, директор Департаменту соціальної політики Ізабелла Коцца і працівник департаменту Орнелла Керубіні від імені мерії Риму висловили солідарність українському народу та запалили головну Свічку заходу.

Пізніше, слово взяли професор Володимир Сергійчук, один з найвизначніших вітчизняних дослідників Голодомору-Геноциду, Іван Васюник, спів-координатор Громадського комітету з вшанування пам’яті жертв Голодомору-Геноциду (м. Київ), Віктор Романюк, український політик, що зараз вимушено перебуває в Італії, Марія Беднарчук, керівник українського театру «Берегиня» в Римі.

Ведучий заходу, голова громадського оргкомітету з вшанування жертв Голодомору-Геноциду в Італії, Олесь Городецький подякував всім, хто долучився до організації Тижня Пам’яті Голодомору в Римі. Зокрема, владиці Діонізію Ляховичу за його особисту пожертву (300 євро).

Після офіційної частини, присвяченої пам’яті Голодомору, було зачитане звернення українських громадських організацій Європи на підтримку Євромайданів в Україні з вимогою негайного підписання Угоди про асоціацію та покарання винних за призупинення євроінтеграції. Всі присутні підтримали зверненння підняттям руки.

Опісля громадської панахиди, в базиліці Святої Марії Ангелів та Мучеників, відбувся концерт реквієм, присвячений пам’яті жертв Голодомору. В концерті взяли участь українська скрипалька Наталя Петришак, відома в Італії тим, що акомпонує на виступах самому Андреа Бочеллі, Народний камерний хор Коломийсько-Чернівецької Єпархії УГКЦ «Фелічі», м.Надвірна (керівник – Наталія Байдак), соліст Іван Максимович (м. Рим), хор церкви св. Сергія і Вакха, м. Рим (керівник – Галина Громик), солістка Ірина Кузьменко (м. Рим), камерний хор «Аксіос» Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ м. Івано-Франківськ (керівник – Божена Куцій), соліст Володимир Крамар (м. Рим), хор церкви Христа Царя, м. Рим (керівник – Ольга Гудь), керівник Театру «Берегиня» Марія Беднарчук (м.Рим).

Прес-служба Християнського товариства українців в Італії

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа