Українці Риму передали в Україну зібрану гуманітарну допомогу

Оргкомітет Євромайдан Рим передав в Україну 37 ящиків продуктів харчування та засобів особистої  гігієни, зібраних в італійських супермаркетах. Акція була організована волонтерами Оргкомітету спільно з асоціацією “Компас” і проводилася протягом останніх двох тижднів в двох магазинах торгової мережі  “Сarrefour” в Римі.
Активісти на вході до супермаркетів проводили роз”яснювальну роботу щодо ситуації в Україні і пропонували клієнтам магазинів придбати продукти для потреб українців, котрі знаходяться в зоні бойових дій, біженців.
Як зазначила член Оргкомітету, Оксана Баранюк, ідея такої акції була підтримана українкою Іриною Теплою, котра працює директором одного з супермаркетів і, за її сприяння, успішно проведена. Італійці досить позитивно віднеслися до роботи волонтерів, розпитували про ситуацію в Україні, висловлювали підтримку. Досить часто, купуючи для себе одну чи дві речі, приносили волонтерам повні кульки продуктів.
Отримувачами цієї допомоги стали львівський “Карітас” та тернопільська благодійна організація “Вікно життя”.
Окрім збору гуманітарної допомоги, Оргкомітет провів минулої неділі, 29 червня,  дві інформаційні акції. Українці Риму з українською символікою взяли участь у молитві “Ангел Господній” на площі Святого Петра у Ватикані та провели маніфестацію проти путінської агресії в Україні біля Пантеону в Римі. Під час останньої було багато спілкування з російськими туристами, які зараз чисельно відвідують італійську столицю. Реакція була доволі різною: від “молодцы, мы вас поддерживаем” до агресивного “Фашисты, вы убиваете
наших солдат!”. Декілька разів доводилося втручатися італійській поліції для заспокоєння окремих, особливо агресивних, пропутінських туристів.

ватикан

збір гуманітарки 1

збір гуманітарки 3

пантеон

пантеон 2

Олесь Городецький, координатор Оргкомітету Євромайдан Рим

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа