Українці помолилися на римському цвинтарі «Кампо Верано» за померлих земляків

Campo Verano 20171 листопада Церква латинського обряду відзначає урочистість Всіх Святих. У деяких країнах, зокрема в Італії, це вихідний день. Зі святом Всіх Святих пов’язаний також спомин всіх померлих, який римо-католики відзначають наступного дня. Але оскільки саме 1 листопада є вихідним днем, то вірні використовують цю нагоду також і для того, щоб відвідати могили своїх найдорожчих.

DSC_1076

Вже традиційно 1 листопада також українська громада Риму молилася за померлих земляків на найбільшому старовинному римському кладовищі «Кампо Верано».

DSC_1083

Цьогорічні заупокійні моління за українців на римському цвинтарі очолив протоієрей Іван Кулик, настоятель парафіяльного храму свв. Сергія і Вакха, у співслужінні ієрея Тараса Остафіїва та ієрея Руслана Сідельника. Під час панахиди згадувалися Архиєпископи, Єпископи, священики, монахи, монахині та миряни, які протягом останніх понад двадцять років імміграції відійшли у вічність в Римі та багато з яких спочиває на римській землі. Зокрема на цвинтарі «Кампо Верано» спочивають у Бозі оо. Василіяни, сс. Служебниці, оо. Салезіяни та визначні українці, такі як Ольга Коновалець та її син, Юрій.

DSC_1080

Додамо, що кладовище «Кампо Верано» було засноване в 1808-1814 рр. під час французької окупації Риму. Тут поховано багато громадських, політичних та церковних діячів.

DSC_1108

Джерело: Українська парафія святих Сергія і Вакха в Римі

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа