Українці подякували Польщі

У неділю 23 лютого у Варшаві відбулася маніфестація українців, які проживають у Польщі. Вона почалася на площі Старий Ринок. Її організаторка Наталія Панченко висловила подяку польському народові, польським політикам та організаціям за надану українцям підтримку. – Від імені усіх українців з цілого серця щиро вам дякуємо. Ніхто не зробив для нас більше ніж саме поляки. Про це ніколи не забудемо – підкреслила організаторка. Подяку висловили також голова Об’єднання українців у Польщі Петро Тима та український журналіст і публіцист Віталій Портніков.

Секретар Громадянського комітету солідарності з Україною Анджей Урбанік, голова Фонду Міжнародної Солідарності Кшиштоф Становський, економіст Марцін Свєнціцький та депутат польського парламенту Міхал Щерба обіцяли надалі підтримувати демократичні процеси в Україні та закликали до надання українській державі фінансової допомоги.

До мітингувальників зверталися також представники білоруської та венесуельської опозиції висловлюючи надію на повалення диктатур в своїх державах.

Потім учасники мітингу попрямували на вулицю Шуха під будинок посольства України у Варшаві. Під час маршу його учасники вигукували: ,,Герої не вмирають!”, ,,Слава Україні!”, ,,Слава Польщі!” ,,Київ – Варшава спільна справа!”, ,,Польща – Україна одна родина!”, ,,За нашу і вашу свободу” та ,,Україна без Путіна!”.

Біля посольства було прочитано прізвища загиблих на Майдані Героїв України. Опісля до присутніх вийшов Посол України у Польщі Маркіян Мальський, якому було зачитано листа про негайну відставку у зв’язку з цим, що не підписав зверненням дипломатів, які підтримали Майдан та не був разом із громадою в важкий для неї час.

Коли посол взяв слово мітингувальники почали скандувати: „Ганьба!” та ,,Відставка!”. Молитвою за загиблими Героями України та покладенням запалених лампадок мітинг завершився. У заході взяли участь понад 3 тис. осіб.

DSCF8711

DSCF8716

DSCF8735

DSCF8776

DSCF8903

DSCF8918

Андрій Сидор

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа