Українці по всьому світу запалюють свічки в пам’ять про загиблих на борту MH17

Марічка Паплаускайте

Українці у різних куточках світу вшановують пам’ять загиблих пасажирів малазійського «Боїнга-777», що був знищений вчора над Донецькою областю, повідомляє VIDIA.

У Канаді українці почали приносити свічки та квіти до Законодавчої Асамблеї Манітоби, що у Вінніпегу,  ще надвечір в день трагедії.

Українська спільнота Вінніпегу вшановує честь екіпажу і пасажирів Malaysia Airlines MH17 на площі перед будівлею Законодавчої Асамблеї Манітоби. Фото з Facebook Norbert K. Iwan

Вінніпег вшановує пам’ять загиблих на MH17. Фото: Norbert K. Iwan

У Вашингтоні українці майже відразу вирішили прийти до Білого дому. «Зважаючи на сьогоднішню трагедію, ми повинні зібратися біля Білого дому якомога швидше, щоб закликати міжнародне співтовариство підтримати Україну в її боротьбі проти терористичних сепаратистів», – йшлося у заклику до діаспори у Вашингтоні.

Пізніше акції пам’яті та солідарності у столиці США відбулися під посольствами Нідерландів та Малайзії.

У Нью-Йорку у пам’ять про загиблих в теракті українці так само приносили свічки під будівлі Постійного представництва Малайзії в ООН та консульства Нідерландів.

Нью-Йорк, США. Фото з Facebook Anna Shpook

Нью-Йорк, США. Фото: Anna Shpook

Нью-Йорк, США. Фото з Facebook Anna Shpook

Нью-Йорк, США. Фото: Anna Shpook

Крім того, сьогодні вшанувати пам’ять жертв авіакатастрофи планують у Бостоні. Людей просять приносити із собою плакати, квіти та свічки. У Чикаго у п’ятницю приєднаються до малазійської громади, щоб вшанувати пам’ять загиблих, а у суботк планують власну акцію.

У Австралії цими вихідними заплановано дві пам’ятні акції — у Сіднеї та Мельбурні. У неділю поминальні служби будуть проходити в українських церквах по всій Австралії.

«У цей час ми повинні молитися за душі покійних, ми повинні молитися, що міжнародні лідери матимуть мудрість і силу, щоб діяти відповідально у справі припинення поточних звірств в Україні, – зазначив голова Союзу українських організацій Австралії Стефан Романів. – Пора визнати, що Володимир Путін і його прихильники ставляться до міжнародного співтовариства із презирством».

Акція у Сіднеї окрім того матиме на меті протистояння участі Росії у форумі G20, що має відбутися в Брісбені у листопаді.

Як відомо, вчора ввечері в Донецькій області було збито пасажирський літак, який йшов із Амстердаму в напрямку до Куала Лумпура. Загинули 280 людей і 15 членів екіпажу. Пізніше Служба безпеки України оприлюднила перехоплені переговори терористів: вони доповідали про збитий літак в Росію.

За інформацією компанії Malaysia Airlines на борту «Боїнга-777» загинули 189 підданих Нідерландів, 43 малайзійці, зокрема 15 членів екіпажу і двоє дітей, 27 австралійців, 12 індонезійців, зокрема одна дитина, дев’ятеро підданих Великобританії, четверо громадяни Німеччини, четверо бельгійців, троє філіппінців, один канадець і один громадянин Нової Зеландії. Невідомими залишаються національності ще чотирьох пасажирів рейсу MH17. Президент США Барак Обама сьогодні заявив, що на борту літака був як мінімум один американець.

Джерело: http://vidia.org/2014/25663

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа