Українці не отримали зменшення податкового навантаження в 2015

Впровадженні урядом зміни до Податкового та Бюджетного кодексів мають фіскальний характер і, всупереч заявам урядом, не призведуть до зменшення податкового навантаження на бізнес та громадян. Про це йдеться у щотижневому аналітичному віснику Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) «Inside Ukraine».
На думку експертів МЦПД, деклароване зменшення кількості податків і зборів з 22 до 11 насправді означає трансформацію скасованих податків у вже існуючі. Наприклад, з 15 до 20% зростають ставки оподаткування пасивних доходів та зберігається стягнення військового збору. Крім того, починаючи з 2015 року скорочується кількість груп платників за спрощеною системою оподаткування та вводиться додатковий імпортний збір, що тільки погіршить купівельну спроможність населення.
Враховуючи промисловий спад, військові дії, зруйновану інфраструктуру Донбасу, торговельну війну з РФ, девальвацію, і як наслідок – загальне погіршення соціально-економічного стану країни, майже всі пропоновані зміни, на думку авторів аналітичного віснику, тільки збільшують податковий тягар.
Про це йдеться у щотижневому аналітичному віснику Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) «Inside Ukraine»  http://icps.com.ua/publications/periodic/inside_ukraine/11859.html

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа