«Українці Москви» відвідали парафію української церкви

дуетКадіроваотцяСергія

З нагоди свята Казанської ікони Божої Матері «Українці Москви» відвідали Богородську єпархію Української православної церкви (Православної церкви України – УПЦ ПЦУ). Під час духовної літургії заслужений артист України Руслан Кадіров співав з церковним хором.

Відбулась бесіда членів української організації з прихожанами, в якій обговорювались питання діяльності релігійних конфесій, українських громадських організацій, зв’язків з Україною. Знову постало питання про вкрай незадовільну діяльність Культурного центру України у Москві, про очікувані кардинальні зміни його роботи. Активно обговорювалась ініціатива Президента України стосовно надання українського громадянства закордонним українцям, вдосконалення законодавства щодо закордонних українців. Принцип відчуження від українського громадянства української діаспори Росії викликав багато критики. Він не сприймається українцями Росії і повинен застосовуватися диференційовано.

Думимої

Цікавою була теза митрополита Адріана про становище Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) в Росії. Чому в Росії немає жодного парафії цієї церкви, коли в Україні нібито до 12000 таких парафій? У Москві немає жодної української церкви з українською мовою богослужіння. Предстоятель УПЦ (МП) Онуфрій не має свого подвір’я у Москві на відміну від інших православних церков. У свій час у Москві було таке подвіря, були т. зв. «мазепині палати». Яка тут може бути відповідь, крім очевидної? УПЦ МП ніяка не самостійна церква, а гілка Російської православної церкви. Тож Онуфрій приїздить і ночує у Кирила.

На прохання парафіян Р. Кадіров виконав кілька пісень: «Был у Христа-младенца сад» П. І. Чайковського, «Я помню чудное мгновенье», «Думи мої, думи мої».

Виступив дует у складі Р. Кадірова і отця Сергія.

Всі учасники зійшлися на тому, щоб такі зустрічі відбувалися частіше.

Світлини: Дует Р. Кадірова і отця Сергія. Думи мої.

Обєднана прес-служба українських організацій Росії

Москва, Ногінськ

04.11.2019

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа