Українці Лондона пікетували посольство Франції через Росію

Христина Бондарєва

Українці Лондона протестували проти продажу Росії французьких десантних кораблів “Містраль” та вимагали визнати Росію спонсором тероризму, повідомляє VIDIA.

1 червня кілька десятків мітингувальників пікетували Посольство Франції у Лондоні, повідомили VIDIA представники Євромайдану Лондона.

«Президент Франсуа Олланд діє лицемірно, коли він не відмовляється від продажу військових кораблів, чітко усвідомлюючи той факт, що саме ці кораблі можуть бути використані не лише проти України, але й проти країн НАТО і Франції безпосередньо. Міністр зовнішніх справ Франції запевняє, що угоду не можна розірвати, у той час як Росія вторглася в Україну, порушуючи всі міжнародні закони. Укладання угод із фашистським режимом і його диктатором має бути несприйнятим світовою спільнотою”, – заявив представник групи протесту Лондон Євромайдан Стефан Цяприна.

Лондон. Фото: London Euromaidan

Лондон. Фото: London Euromaidan

Лондон. Фото:  London Euromaidan

Лондон. Фото: London Euromaidan

Окрім того, українці Лондона переконані – запрошуючи Путіна на святкування, Олланд цинічно проігнорував мільйони українців, які постраждали і загинули під час Другої Світової війни. Таким чином, французький президент виступає на підтримку лідера, що втілює політику фашизму і агресивної експансії, тоді як він має слідувати світовій думці і ізолювати його.

Відтак Лондон Євромайдан вимагає застосувати дипломатичний тиск з метою зупинки постачання Францією військових кораблів «Містраль» Росії і закликати замість цього НАТО придбати їх. Також Франсуа Олланд має відкликати запрошення  Путіна з нагоди урочистого святкування у Нормандії.

Активісти також вимагають повної ізоляції Росії, включаючи застосування санкцій, що є подібними до санкцій проти Ірану із визнанням за Росією статусу держави, що фінансує тероризм. Ще одна вимога – це повна політична і економічна ізоляція особисто Володимира Путіна.

Джерело: http://vidia.org/2014/24047

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа