Українці Італії зробили фільм про протест проти російської агресії

28 лютого 2016 року в Римі відбулася Національна Хода проти російської агресії в Україні. Римська маніфестація стала італійською частиною загальноєвропейської акції, котра відбулася у багатьох європейських столицях: Парижі, Лісабоні, Афінах, Мадриді…
Близько тисячі українців з Риму, Мілану, Бреші, Анкони, Пезаро, Неаполя, Казерти, Авеліно, Барі, Вітербо, Латини, Терні, Рієті, Орвєтто, Сарденії, Пескари, Чертальдо пройшли центральними вулицями Вічного Міста з плакатами та національною символікою. Основними вимогами протестуючих були: збереження європейських санкцій проти Росії до повного виведення російських військ з України та повернення Криму, збільшення гуманітарної допомоги для українського народу, посилення дипломатичного тиску на Росію, а також правдиве висвітлення подій в Україні у європейських ЗМІ та протидія пропаганді Кремля.
Акція розпочалася Молебнем за Україну, який відслужили владики Іриней (Білик) та Борис Гудзяк разом з священниками УГКЦ. Під час Ходи виступили голова Європейського Конгресу Українців, Ярослава Хортяні, народний депутат України Віктор Романюк, учасник АТО, старший солдат Іван Яхван, Президент «Європейської асоціації Італія Україна Майдан» Фабіо Преведелло, представники громад Олена Назаренко, Богдан Онищак, Юлія Суворова, Володимир Степанюк, Анатолій Подольський, Оксана Захарчук, Віра Паук та інші. Ведучими маніфестації були координатори Оргкомітету Євромайдан Рим Мар’яна Тріль та Олесь Городецький.
відео: Володимира Боровика та Олександра Боровика
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа