Українці Італії відзначили 50-ліття СКУ

Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій узяв участь у відзначенні 50-ліття СКУ в Римі, Італія, організованому Християнським товариством українців у Італії, Організаційним комітетом “Євромайдан-Рим” та Товариством “Свята Софія”.

Президент СКУ виступив з промовою під час відзначення, акцентувавши увагу на пріоритетах СКУ з історичної точки зору, що включають його численні досягнення протягом усієї 50-літньої історії. Евген Чолій закликав українців в Італії надалі рішуче підтримувати Україну в захисті її територіальної цілісності.

choliy-italy

Президент СКУ відзначив активістів української громади в Італії за вагомий внесок у розвиток українського суспільного життя Італії.

Програма концерту включала показ короткого документального фільму “50-ліття Світового Конґресу Українців і виступ місцевих українських митців.

Після цього Евген Чолій узяв участь у Службі Божій у соборі Святої Софії.

“Світовий Конґрес Українців вітає українську громаду в Італії з підвищенням обізнаності про СКУ під час відзначення його 50-ліття та закликає до подальшої співпраці з СКУ в просуванні спільних цілей”, – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Пресова служба СКУ

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа