Українці Іспанії – до Януковича: “Не ганьбіть нас перед світом”

Президенту   України В. Януковичу,

Голові Верховної Ради України

В. Литвину

                                               Української спільноти в Мадриді

  З В Е Р Н Е Н Н Я

Про недопустимість прийняття законопроекту № 9073  “Про засади державної мовної політики”  від Народних депутатів України     Вадима Колєсніченка і Сергія Ківалова (Партія Регіонів).

Українська спільнота в Мадриді не може залишатись осторонь ситуації, що складається в нашій державі з приводу мовного питання.

Вважаємо, що представники правлячої Партії Регіонів внесли на розгляд законопроект про мови з метою розколу суспільства за мовними ознаками напередодні виборів до Верховної Ради, використовуючи принцип римських імператорів – “поділяй і владарюй” – для закріплення владних позицій і продовження пограбування народу та здачі національних інтересів України.

Українська спільнота в Мадриді стурбована,  що ухвалення  цього законопроекту призведе до загострення  конфліктів між громадянами України,  до розколу держави,  втрати її авторитету в світі.

“Мій тихий, чесний, працьовитий український народе”, – писав  про нас Олександр Довженко. Так, ми тихі і чесні, і на відміну від вас, пани-депутати, українська трудова еміграція високо тримає прапор ДЕРЖАВИ УКРАЇНА. Нас у світі знають і шанують як працьовитий  народ, що свято береже свою мову, культуру, віру, звичаї, історію…

 ТОМУ НЕ ГАНЬБІТЬ НАС ПЕРЕД СВІТОМ !!!

Світова спільнота визнала Україну як європейську державу з єдиною державною мовою – УКРАЇНСЬКОЮ. Це закріплено в міжнародних правових актах і в Конституції України .

Ми наполягаємо,  щоб цей ганебний законопроект був знятий  з подальшого розгляду депутатським корпусом Верховної Ради України як провокаційний! Вимагаємо дотримуватися норм міжнародного права і діючої Конституції  України , де чітко записано, що єдиною державною мовою  в  Україні  є   М О В А    У К Р А Ї Н С Ь К А !

                                 Українська спільнота при парохії УГКЦ в Мадриді,

          Українська громада Іспанії “За права, честь і гідність українців”

                                                            Calle de Altamirano, 28  – 28008

                                                            Madrid, España

Від ініціативної групи

 Олег Соломченко (х5426987 – Е )

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа