Українці більш ніж у 20 країнах світу та по багатьох містах вийшли на акцію #SayNOtoPutin/СкажиПутіну_НІ

SayNOtoPutin9 січня перед важливими міжнародними переговорами українці в усьому світі вийшли, щоб закликати світ відкинути ультиматум Кремля та висловити позицію: #СкажиПутіну_НІ / #SayNOtoPutin. Акції було організовано українськими патріотами від США і Великої Британії до сходу України та Австралії. Українці звернулися до світової спільноти не йти маніпуляції Путіна, міжнародного злочинця.

 Перед акцією в Києві учасники зібралися на Михайлівській площі – знаковому місці періоду Революції Гідності. Неподалік Міністерства закордонних справ, чия позиція щодо загроз з боку Росії залишається нечіткою, українці доклали зусиль, щоб привернути увагу світової спільноти до імовірного російського вторгнення та переконати Захід не йти на поступки Путіну. Робили це замість Зеленського, який в цей буремний час вирішив покататися на лижах.
DSC_2710
 Учасники заходу на великому полотні написали заклик #SayNOtoPutin та залишили свої підписи на ньому. На акції виступали представники народів Казахстану, ерзя, кримські татари – ті, хто так само, як і українці зіткнувся з російською агресією.
 Ми повинні бути особливо пильними, адже знову активізувався контакт Єрмака з радником Путіна Дмитром Козаком. Знову говорять про відновлення Нормандського формату переговорів – представники його країн-учасниць планують провести розмову вже наступного тижня.
 За час кампанії #СкажиПутіну_НІ послання світові в Україні залишили люди в таких містах, як:
– Київ
– Чернігів
– Івано-Франківськ
– Кропивницький
– Тернопіль
– Львів
– Полтава
– Херсон
– Кривий Ріг
А також у Миколаївській, Львівській, Київській, Одеській, Вінницькій областях.
 Акції провели й мешканці прифронтових міст, таких як Краматорськ, Торецьк, Світлодарськ, Щастя.
WhatsApp Image 2022-01-09 at 12.17.44 PM (1)
 Але кампанія не обмежилася лише територією України. Українські громади закордоном теж збиралися, щоб закликати Захід сказати «Ні!» ультиматуму Путіна. Серед місць проведення акцій були:
– Вашингтон, США
– Чикаго, США
– Нью-Йорк, США
– Едмонтон, Канада
– Торонто, Канада
– Лондон, Велика Британія
– Лісабон, Португалія
– Рига, Латвія
– Мельбурн, Австралія
– Мадрид, Іспанія
271082055_981526162459967_6163448502070244940_n
 Українці з усього світу нагадали владі та Заходу перед міжнародними переговорами, що неприпустимо іти на поступки перед Кремлем та намагатися задобрити його за рахунок України. Путін – це злочинець, якого треба судити, а не домовлятися з ним. Світові лідери повинні розуміти, що українці не приймуть ультиматум Москви та чинитимуть опір російським окупантам.
Кампанія проти імперських планів Кремля триватиме і далі. Організатори працюють над створенням глобального антиімперського фронту.
DSC_2883
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа