Українці Австралії теж приєднались до акції “Меркель, заборони Північний потік 2”

SUOA

Українська громада Австралії закликає канцлера Меркель стати міжнародною діячкою, що змінює ситуацію – зупиніть трубопровід “Північний потік 2”

Українська громада Австралії приєднується до міжнародної кампанії, направляючи рішучий сигнал канцлеру Німеччини Меркель щодо негайного вжиття заходів для припинення будь-якого будівництва газопроводу “Північний потік 2” (NS2).

Це надішле сильний сигнал президенту Путіну про те, що економіка, права людини, агресія на Сході України та анексія Криму взаємопов’язані. Деякі цінності та принципи не можна купити.

Чому слід протестувати в Австралії? Тому що цінності, принципи та прагнення міжнародного співтовариства не мають кордонів.

·       Основна відповідальність за скасування NS2 лежить на канцлері Меркель, яка досі протистояла закликам парламенту ЄС та багатьох країн Заходу.

·       Канцлер Меркель ПОВИННА вийти з цієї політично руйнівної угоди, яка загрожує безпеці України, а також безпеці ЄС.

·       NS2 – це найпотужніший переговорний арґумент, яким Захід повинен змусити Путіна вивести свої сили зі Східної України, погодитися на мирну резолюцію та звільнити Навального.

·       Трубопровід NS2 не потрібний для енергетичної безпеки Німеччини чи Європи – існуючих трубопроводів, які проходять через Україну, достатньо для задоволення майбутніх потреб у газі.

·       Трубопровід NS2 доставить лише 20% газу до Німеччини – 80% піде до Австрії на заміну газу з України.

·       З самого свого початку головною ціллю трубопроводу NS2 була політична, а не комерційна – витіснити газ, що проходить через газопроводи України.

·       Є тверда двостороння підтримка з боку Конгресу США та багатьох країн ЄС (Польща, Молдова та Словаччина) та Великобританії, Канади та Швеції, які закликають скасувати трубопровід NS2.

«Путін постійно порушує наші міжнародні цінності та принципи. Його остання спроба ескалації сухопутної та морської присутності навколо України була черговим актом гібридного та психологічного тиску. Потрібно надіслати сильне повідомлення, щоб сказати СТОП. Зупинити NS2 – це один з найпотужніших способів зробити це », – сказав Стефан Романів, співголова Союзу Українських Організацій Австралії (AFUO).

Представники української громади в Мельбурні та Сіднеї зустрінуться в п’ятницю, 30 квітня 2021 року, з представниками Республіки Німеччина, щоб передати підписані листи канцлеру Меркель із закликом скасувати проект NS2. AFUO передасть свій лист послу Німеччини в Канберрі.

У спільній заяві Президент Української Ради Нового Південного Уельсу Богдан Володимирів та президент Асоціації українців у Вікторії Славко Когут заявили: „Хоча ми перебуваємо на відстані 20 000 км, ми висловлюємо наш терміновий заклик до канцлера Меркель про те, що вона може змінити міжнародні обставини і наполягати на мирі в Україні та протистояти Путіну, надіславши повідомлення: ніякого NS2 – час грати за правилами “.

Про акцію в Канаді та Сполучених Штатах ми писали тут

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа