Українці Австралії просять уряд не давати Росії тайм-ауту

SUOAСоюз Українських Організацій Австралії сьогодні закликав австралійський уряд підтримати резолюцію українського парламенту із закликом до закордонних урядів посилити міжнародне засудження збройної агресії Російської Федерації проти України, незаконної анексії Криму та окупації деяких районів Донбасу, політичних репресій проти громадян України та звільнення політичних в’язнів.

У листі міністру закордонних справ Маріс Пейн та Групі парламентської дружби Австралія-Україна СУОА виступає за знак підтримки Австралії заклику України до міжнародного співтовариства подемонструвати підтримку та посилити санкції.
Заява, прийнята парламентом України 30 квітня 2020 р.
за підтримки 309 депутатів.
Обговорюючи цю резолюцію, український парламент зазначав, що, хоча це може бути “традиційною заявою” стосовно російської агресії та анексії Криму,
вона важлива, оскільки цей момент підтверджує підтримку України.

Резолюція отримала конституційну підтримку членів парламенту (309 голосів) і звертає увагу на окупацію Криму, порушення прав людини, порушення майнових прав громадян України, мілітаризацію Криму російськими силами, спроби Російської Федерації використовувати Крим для розміщення ядерної зброї та порушення міжнародних торговельних перевезень.
Український Парламент звернувся до міжнародної спільноти з проханням продемонструвати свою підтримку зараз, щоб не втратити уваги до цих реалій під час COVID19.
“Поки світ
веде битву з приборканням коронавірусу, Російська Федерація не втратила можливості тайм-ауту, і продовжує свою агресію”. Про це сьогодні повідомив співголова СУОА Стефан Романів.

«Росія продовжує пхати носа на чужі території при будь-якій спробі домовитись про мир і тому триває невиконання попередніх домовленостей. Боротьба триває у Східній Україні; Росія зміцнює свої позиції в Криму. Мінські, нормандські формати або паризькі переговори та резолюції не дотримуються. Парламент України закликає не тільки до миру, а й до пошанування територіального суверенітету», – сказав пан Романів
У своєму листі до міністра закордонних справ
СУОА також вказала на майбутню дату відзначення закінчення Другої світової війни.Росія наполягає на 9 травня, але в Західному світі відомо, що 8 травня 1945 р. краще відображає те, що відбувалося в той час.
«Російська Федерація вже запустила свою пропагандистську машину. Слід пам’ятати, що з закінченням війни розширився російський імперіалізм, Радянський Союз став тюрм
ою націй. 70 років порушення прав людини та національних прав — від злого нацизму до зла радянського імперіалізму», – сказав пан Романів

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа