Українці Америки продовжують боротьбу з Північним-потоком2

ucca-ns2

Український Конґресовий Комітет Америки (UCCA), представницька організація майже 2 мільйонів американців українського походження, надзвичайно щасливий і вдячний сенатору США Бобу Менендесу (D-N.J.), Голові Комітету Сенату з міжнародних відносин, за його послідовне лідерство в боротьбі проти проекту газопроводу “Північний потік -2”.

Після оголошення 21 липня президентом Джо Байденом та канцлером Німеччини Ангелою Меркель про те, що вони досягли угоди щодо майбутнього транзиту середньоазіатського природного газу до Німеччини, УККА відповів, розпочавши переговори з численними членами Конґресу, дипломатами та засобами масової інформації, а також з польсько-американським конґресом та ширшою коаліцією народів Центральної та Східної Європи у США. Минулого тижня УККА організував проведення телеконференції з працівниками Комітету з міжнародних відносин Сенату. Під час віртуальної зустрічі керівництво УККА та декілька активістів спільноти Нью-Джерсі змогли подякувати голові Менендесу за його давні заперечення проти перспективи завершення будівництва газопроводу «Північний потік -2», а також зажадати подальших дій щодо протидії будь-якій потенційній угоді, оголошеній Німеччиною, яка справедливо стикається з двопартійною опозицією в Конґресі.

УККА та союзники України єдині в переконанні, що проект “Північний потік -2” потрібно зупинити. Сполучені Штати повинні повністю виконати санкціоновані Конґресом санкції проти проекту газопроводу “Північний потік -2”, а також додатково санкціонувати будь-якого із субпідрядників, які працюють на газопроводі “Північний потік -2”.

І ось остання звістка від menendez.senate.gov:

Голова Комітету Сенату США з міжнародних відносин та його колеги з Чехії, Естонії, Ірландії, Латвії, Литви, Польщі, України та Великої Британії виступили зі спільною заявою проти будівництва газопроводу “Північний потік -2”.

let1let2

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа